Γνωρίστε μας

Γνώρισε τον αγρότη/παραγωγό σου

Γεια σας

Είμαστε η Μάρθα και ο Δημήτρης

Το αγροκτημά μας βρίσκεται στην Νεοκαισάρεια της Πιερίας στην μέση ενός πανέμορφου δάσους γεμάτο ζωη αφού βρίσκεται στις όχθες του Μαυρονερίου ποταμού, του μεγαλύτερου και ζωντανότερου ποταμού της Πιερίας.

Ο χώρος όπου Βρισκόμαστε είναι 1 ώρα απόσταση από την πόλη της Θεσσαλονίκης σε μια όμορφη τοποθεσία με υπέροχη θέα και σας καλούμε να γνωριστούμε και να γνωρίσετε που και πως καλλιεργούνται τα λαχανικά που σας προσφέρουμε.

Το εγχείρημα γεννήθηκε το 2017 μέσα από την ανάγκη μας να αφήσουμε το απαιτητικό ωράριο που είχαν πιεστικές μας εργασίες μέσα στην πόλη και να έχουμε πρόσβαση σε όσο το δυνατόν καθαρότερη τροφή για εμάς και τα παιδιά μας.

Αυτό που μας ένωσε ήταν η Αγάπη για την φύση και το πάθος μας να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα είναι παράδειγμα αγρό-οικολογικού και περιβαλλοντικού εγχειρήματος το οποίο θα είναι συγχρόνως και βιώσιμο ούτως ώστε να προσελκύσει ολοένα και περισσότερους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τη γη.

Τρόπος καλλιέργειας

Ο τρόπος που καλλιεργούμε βασίζεται στην ισορροπημένη βιολογία του εδάφους που καλλιεργούμε.

Δε σκάβουμε τη γη καθόλου και σιγά σιγά μεταβαίνουμε στην μη χρήση δίτροχου τρακτέρ(μοτοφρεζάκι) στο κομμάτι όπου καλλιεργούνται τα λαχανικά. Δουλεύουμε πάνω σε μόνιμα κρεβάτια φύτευσης στα οποία προσθέτουμε συνεχώς οργανική ουσία.

Η λίπανση των κρεβατιών γίνεται κατά κύριο λόγο με κόμποστ παραγωγής μας και κοπριές ζώων.

Στον χώρο μας καλλιεργούμε χωρίς την χρήση χημικών φυτοφαρμάκων και συνθετικών λιπασμάτων.

Όλη η καλλιέργεια των λαχανικών γίνεται με εργαλεία χειρός. Τα κρεβάτια μας προσπαθούμε να τα έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο καλλιεργημένα με λαχανικά και διάφορα άλλα φυτά που βοηθάνε στην ισορροπία του εδάφους.

Φυτεύουμε πυκνά μειώνοντας τις ανάγκες σε ποτίσματα και μειώνεται ο χώρος για ανεπιθύμητα φυτά.

Παραγωγή Λαχανικών

Η κύρια καλλιέργειά μας είναι η παραγωγή λαχανικών όπου συναντήσαμε έναν μαγικό κόσμο στον οποίο μπορείς να δεις ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός φυτού, από τον σπόρο στον βλαστό, το άνθος στον καρπό και τελικά στην ολοκλήρωση του κύκλου με την παραγωγή των σπόρων, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Παράγουμε μια ευρεία γκάμα λαχανικών προερχόμενα από παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων που μας παρέχουν διατροφική κυριαρχία και ασφάλεια. Κάτι τόσο φυσικό που όμως στις μέρες μας θεωρείται ακτιβισμός.

Στον Αγρό μας τρέχουν ελεύθερες 150-200 κότες οι οποίες παράγουν ένα μοναδικό προϊόν με απόλυτα φυσικό τρόπο, απαλλαγμένο από τροφές που έχουν ως κύριο συστατικό τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς(Γ.Τ.Ο.).Παραδοσιακά χωριάτικα αυγά διαθέσιμα όλον τον χρόνο.

Υπάρχει και μια καλλιέργεια ελιάς στο κτήμα από ποικιλίες που προέρχονται από ολόκληρη την χώρα και μας προσφέρει τις ελιές και το λάδι της χρονιάς μας. Συγχρόνως καλλιεργούνται σε μικρή κλίμακα φρούτα τα οποία μεταποιούνται

0 +
καλλιεργειεσ
0
οικογενειεσ
0 +
χαμογελα
0
παραδοσιακες ποικιλιεσ
Scroll to Top