Γνωρίστε μας

Τι είναι η αγροοικολογία

Οι αρχές μας

Τι είναι η αγροοικολογία

Φρέσκια υγιεινή τροφή που παράγεται τοπικά, με σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο.

Προϊόντα που παράγονται σε φάρμες με μικρής κλίμακας πολυκαλλιεργειες με απόλυτο σεβασμό στη φύση.

Το υπάρχον διατροφικό μοντέλο

Το υπάρχον διατροφικό μοντέλο, θέλει την τροφή μας να έρχεται από χιλιάδες, πολλές φορές και εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.
Αγοράζοντας προϊόντα από αγροκτήματα μικρής κλίμακας όπως το δικό μας στηρίζετε την προσπάθεια που κάνουμε να μειώσουμε την απόσταση σε όσο το δυνατόν λιγότερα χιλιόμετρα. Αγοράζοντας προϊόντα από τον εγχείρημά μας το οποίο περιέχει ολόφρεσκα προϊόντα ανάλογα με τις ανάγκες σας σχεδόν όλο το χρόνο, βοηθάτε να συνεχίσουμε να παράγουμε με αγάπη τοπικά προιόντα που έρχονται από το χωράφι απευθείας στην πόρτα σας χωρίς καμιά ενδιάμεση στάση, σε μόλις 24 ώρες από την ώρα της συγκομιδής.

Τι είναι τροφοχιλιόμετρα;

Σε απλά ελληνικά είναι η απόσταση την οποία διανύουν τα τρόφιμα από τον τόπο παραγωγής τους μέχρι το σημείο της τελικής κατανάλωσης τους.
Σε αυτά τα τροφοχιλιόμετρα Συμπεριλαμβάνονται οι μεταφορές των τροφίμων ανάμεσα στα διάφορα στάδια του κύκλου ζωής τους, δηλαδή από το σημείο παραγωγής, στην επεξεργασία και στο τελικό σημείο λιανικής πώλησης.

Για εμάς που ζούμε στην Ελλάδα, εάν θέλουμε να μειώσουμε τα σχετιζόμενα με τη διατροφή μας τροφοχιλιόμετρα, οι τρόποι για να μειωθούνε έιναι να αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά εποχής και κατά προτίμηση απευθείας από τον παραγωγό: Με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε τον παραγωγό και εκμηδενίζουμε την απόσταση που διανύει ένα προϊόν άρα καταναλώνεται στην πιο φρέσκια μορφή του

Γιατί επιλέξαμε να εργαστούμε με αυτό τον τρόπο

Η σχέση που θέλουμε να αναπτύξουμε είναι σχέση εμπιστοσύνης καταναλωτή-παραγωγού με την μορφή συνεργασίας.
Αυτό θα δώσει σε εμάς την δυνατότητα να καλυτερεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ποιότητα των προϊόντων που παράγουμε και συγχρόνως καλλιεργούμε σχέσεις κοινότητας.

0 +
καλλιεργειεσ
0
οικογενειεσ
0 +
χαμογελα
0
παραδοσιακες ποικιλιεσ
Scroll to Top